با توجه به ساختمان مولکولی آب و قطبی بودن آن پتانسیل حلالیت اغلب عناصر شیمیایی و مواد الی در خود را دارد و با توجه به تنوع کاربرد آن در کشاورزی ، دام و طیور ، پرورش آبزیان ، مصارف صنعتی، آشامیدنی و مصالح ساختمانی ،آنالیز و تعیین ویژگی ها آب برای هر کدام از موارد مصرف فوق ضروری و حیاتی می باشد.
پارامترهای اصلی تعیین کننده کیفیت آب:
الف – برخی شاخص های فیزیکی (مواد معلق آب)،
کل مواد جامد معلق (TSS)، کدریت (بر حسب NTU نور متفرق شده یا TTU نور عبور کرده) و رنگ آب (CU).
ب – شاخص های شیمیایی ( املاح محلول آب)،
هدایت الکتریکی آب (EC) ،اسیدیته(PH)، نسبت جذب سدیمی (S.A.R )
باقیمانده کربنات وبی کربنات (R.S.C)، سختی کل (TH) و کل املاح محلول جامد TDS کاتیونها و آنیونها……….
ج – برخی شاخص های بیولوژیکی ( آلودگیهای آلی آب)،
ناخالصيهاي بيولوژيكي مانند خزهها ،جلبكها ،قارچها ،باكتري ها
اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی BOD، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی COD